Project 2012

 

kids-tsjernobyl41-11-522x391

NOORDHORN – Voor januari en februari 2012 heeft de stichting Tsjernobyl Kinderen Noordhorn een groep van ongeveer 30 kinderen uit Belarus (Wit-Rusland) uitgenodigd voor een bezoek.

Zoals al vijf keer eerder gebeurde, staat ook dit bezoek in het teken van de gezondheid van kinderen die wonen in het rampgebied waar 25 jaar geleden een ontploffing in een kerncentrale plaatsvond.

Nog altijd zijn de gevolgen van de radioactiviteit van invloed op het leven en de gezondheid van de bevolking. Gezinnen eten van hun eigen groentetuin en krijgen op die manier veel ongezonde voeding binnen.

Vooral kinderen in ontwikkeling zijn daar de dupe van en lijden aan bloedarmoede en schildklierafwijkingen. Vanwege de armoede kunnen ouders geen vitaminerijk voedsel kopen. De stichting wil deze kinderen twee maanden verzorgen in een gezonde lucht en laten delen in goede maaltijden. De kinderen worden belangeloos opgevangen in gastgezinnen.

Met de kinderen komen een leerkracht en een tolk mee die de lessen en de communicatie verzorgen. Ook al verzorgen de gastouders de kinderen belangeloos, waardoor de kosten beperkt blijven, dan nog verwacht de stichting dat er ongeveer 23.000 euro nodig is.

Onlangs kwam er bij iedere inwoner van Briltil, Niezijl, Noordhorn en Zuidhorn een brief met acceptgiro in de brievenbus. Een bijdrage overmaken op bankrekening 34.86.56.068 ten name van Tsjernobyl kinderen Noordhorn mag ook

– See more at: http://www.het-westerkwartier.nl/verenigingsnieuws/1085/noordhorn-actief-voor-tsjernobyl-kinderen/#sthash.CeWeNI8X.dpuf