Project 2014

15 september 2014

Om 08.00uur is de bus vertrokken richting Wit-Rusland om de kinderen op te halen. Met zes werkgroepleden sterk begon de reis naar Fiadory. 

heenreis foto

17 september 2014

Rond 14.30uur arriveerden ze bij de school in Fiadory en werden ze feestelijk onthaald  door alle kinderen en juffen met rode  en groene ballonnen.

Twee juffen hadden een gedicht gemaakt wat door de kinderen werd opgezegd. Een jongetje stond klaar met het vriendschapsbrood, waar ze allemaal een stukje uit mochten plukken (als teken van verbondenheid) . Daarna een rondleiding door de school en aan een tafel die klaarstond met brood en gebak. Het was erg gezellig en kinderen waren erg ontspannen en vertelden dat ze veel zin hadden om naar Nederland te gaan.

Rond 16.00uur zijn de werkgroepleden naar hun logeeradressen gegaan.

 

18 september 2014

’s Ochtends om 09.30 werden de werkgroepleden verwacht in de school. Vanuit hier werd er een rondleiding gegeven door Fiadory. Daarna hebben zij heerlijk gedineerd bij een van de ouders thuis.
Na nog een officiële bijeenkomst in de school, was het tijd voor de kinderen en hun ouders om afscheid van elkaar te nemen. Er werden nog foto’s genomen van de gezinnen en rond 14.00uur is de bus vol met kinderen, juffen en de werkgroep leden begonnen aan de reis naar Nederland.

 

20 september 2014

Om 08.45 is de bus vanuit Wit-Rusland aangekomen in Noordhorn. De kinderen werden feestelijk onthaald!

Aankomst bus foto